2014. április 25., péntek

Vasembernek vas csuka, rajongóknak hacuka

Vasember fém csizmáival semmi nem veheti fel a versenyt, de azért a valóságban is van néhány különleges modell, melyekkel tökéletesen ki lehet fejezni a rajongást. Az biztos, hogy az Iron Man filmben dolgozó dizájnerek egy olyan kaput nyitottak ki a megelevenedő fémöltözet formavilágával, mely nagyon sokakat megihletett. Tervezőket, gyártókat egyaránt. 
Itt van mindjárt Patrick Ehlers, aki kedvenc sportmárkájával ötvözte a Vasember stílusvilágot. Így jött létre a 2008-as Adidas-Iron Man tanulmány. Én a "három csíkos" márka marketingesei helyében felhívnám Patricket.


Mindeközben a Nike bizony nem tétlenkedett. A gyárból kirepült ugyanis az egyik leglátványosabb Vasember cipő. A limitált szériájú modell különlegessége nem csak az arany-sárga színkombináció. Nyelvében két világító LED betét van, melyek egyértelműen a Tony Stark mellén világító Arc Reaktort mintázzák, a cipő sarok részén pedig maga Vasember kukkol hátrafelé, világító szemeivel. A cipőt, doboza teszi még egyedibbé. A limitált Iron Man Nike ugyanis nem papír dobozban tárolandó, hanem egy szétnyitható Stark Industries alumínium hatású táskában. A hab a tortán a két Iron Man fej fűződísz. Akinek tetszik, nagyjából 168.000 forintnak megfelelő dollárt kell leszurkolnia, hogy megkaphassa.




És akkor itt egy kevésbé feltűnő, ám mégis figyelemre méltó páros. Mégpedig a szintén a Nike által jegyzett Downtown Air Force. Már a képekből is jól látszik, hogy ez a lábbeli valóban kényelmes, hétköznapi használatra tökéletesen alkalmas. Ára, világítós testvérénél jóval barátibb, körülbelül 40.000 forintnak megfelelő zöldhasú. Szépséghibája, hogy csak kis darabszámban került a piacra, úgyhogy ha véletlenül belefut valaki és megszerzi, érdemes elgondolkodni rajta, hogy porba, esőbe, sárba viszi-e?




No de a hölgyekről se feledkezzünk meg! Hogy Ők se legyenek kirekesztve, arról Julian Hakes gondoskodott. A dizájner megnézte a Vasember 3-at és Pepper Potts megihlette.
Arra gondolt, hogy vajon Tony Stark milyen cipőt tervezne szerelmének? Biztos, hogy futurisztikusat, innovatívat és kényelmeset. Mivel Juliant mindig lenyűgözte Tony zsenialitása és a film dizájnja, nem is volt kérdés, hogy megtervezi a Mojito fantázianevű cipőkollekciót. A több színben elérhető modellek közt, egy Iron Man Edition is helyet kapott. A cipőn, a jellegzetes színek mellett, a technológia is megmutatkozik. Ezt egy apró, kék LED képviseli. A dologban az a megdöbbentő, hogy a hihetetlen formavilágú cipellő állítólag nagyon kényelmes. A különleges modell egyébként Gwithney Paltrow-hoz is eljutott, aki aláírásával fejezte ki tetszését.




Végezetül pedig következzék egy rajongó. Aki mellesleg nem más, mint Justin Theroux színész, producer, aki a Vasember 2 bemutatóján felemás cipőben jelent meg. Sokan kikezdték a művészt emiatt. Valószínűleg egyik sokeszű kritikusnak sem tűnt fel, hogy az egyik cipő Vasembert, míg a másik War Machine-t szimbolizálja. Mekkora poén! Nagy like Mr. Theorux-nak. ;)



fotók, forrás: devianart.com themodernmage.com huffingtonpost.com thefashionsupernova.com










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése