2014. május 4., vasárnap

Kis Hamis - Támadnak a kínai Vasemberek



Jó húzás volt, hogy a LEGO évekkel ezelőtt piacra dobta a Super Heroes kollekciót. A DC és a Marvel kedvelői egyaránt válogathatnak, hiszen a jópofa kis figurák között ott van Superman, Batman, Hulk, Amerika Kapitány, Thor és persze Vasember is. 
Érdekes, hogy az egyik legnagyobb hazai LEGO bolt munkatársai szerint nem is igazán a gyerekek keresik ezeket a szuperhősöket, hanem főként a fiatal felnőttek. A LEGO ezért is kínál olyan kiegészítőket, mint a hűtőmágnesek, kulcstartók. A készletekből úgy is leginkább a figurák jelentik a lényeget, a doboz többi része felnőttként kevéssé izgalmas.

Mark 7 (Eredeti LEGO)
A jelenleg kapható szettek a Vasember 3 kapcsán jelentek meg, ezekből hozzájuthatunk Tony Stark-hoz, valamint a Mark VI, Mark VII, Mark XVII Heartbreaker és a Mark XLII páncélokhoz is. Ezeken kívül War Machine is megszerezhető, a fontosabb mellékszereplőkkel együtt.
 
Mark 17 "Heartbreaker", Mandarin (Eredeti LEGO)



Mark 42, War Machine, Aldrich Killian (Eredeti LEGO)

Tony Stark, Mark 42 , Pepper Pots, Mandarin, Extremis katona (Eredeti LEGO)
 
Mark 6 (Eredeti LEGO)

Feltűnt azonban, hogy több magyar hirdetési portálon is látni eladó figurákat, köztük a fent említetteken kívül ott van a Mark XLI Bones, a Mark XXXIX Gemini és az Iron Patriot páncél is. És itt jön a csavar! Ezek ugyanis nem eredeti LEGO figurák, hanem azokra megszólalásig hasonlító másolatok.

A Decool kis hamis vasemberei

A Decool nevű (hát persze, hogy) kínai gyártó kínálata azért is lett gyanús, mert minden van benne ami kell, sőt, még több is… :) 
Ám ha jobban megnézzük kínai Tony páncéljainak kidolgozottságát, gyorsan rájöhetünk, hogy hiába hasonlít, ez bizony nem az. Egy lelkes LEGO rajongó, Joey Kwok ezt alaposan ki is vizsgálta:

 




Elítélendő? A szemtelen másolás igen, bár leginkább megmosolyogtató, mi mindent képesek lekoppintani. (Az autók, az okostelefonok és minden sikeres világtermék mellett még a Hősök tere kisebb változata is megtalálható Kínában! Ez komoly! Ha látni akarod, kattints ide!
Bár nem egy sok tízezres kamu iPhone-ról van szó, azért azzal jó tisztában lenni, mit veszünk. Ha valakinek megtetszenek a kis LEGO Vasemberek figyeljen rá, hogy a magánemberektől, külön minifiguraként árult termékek nagy része kínai. 
Ennek tudatában, lehet, hogy még én is beszerzek egy Bones-t, vagy egy Gemini-t. 
Csak úgy, poénból...

fotók: lego.com cascus.co.id facebook.com/spideyjoey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése