2014. április 22., kedd

Hol van a Stark villa? Avagy, a sosem volt luxus kégli



A Vasember filmeket kedvelők biztos feltették már legalább egyszer a kérdést. Hol van Tony Stark szuper villája? A kiábrándító válasz sajnos az, hogy sehol… 
Persze nem azért mert legutóbb Mandarin belerakétázta az óceánba, hanem azért, mert a ház igazából sosem létezett.



Bár Tony a Vasember 3-ban elárulja a címét: „10-8-80 Malibu Point 90265”. Ez a cím nem létezik. A Google Maps Malibu központjába repít bennünket, ha rákeresünk. Itt azonban maximum Charlie Harper házát kereshetjük meg a parti sétányon. Ám ha egy kicsit nyugatabbra kalandozunk, lehajtva a Pacific Coast Highway aszfaltjáról, feltűnik az óceánba nyúló kicsiny földnyelv, amelyre Phil Saunders megálmodta a szuperkomplexumot.


A hely egyébként a malibui Point Dume természetvédelmi terület egyik szirtje, mellette a meseszép Point Dume State Beach homokkal simított partjai fekszenek. Erre a területre természetesen tilos építkezni, így Tonynak is csak digitálisan jöhetett létre futurisztikus álomotthona.



A kis turisztikai kitérő után nézzük a házat. Ahogy fentebb említettem, Phil Saunders illusztrátor álmodta meg a Stark villát. Az óriási épületben természetesen megannyi helyiség található. Garázsok, szobák, fürdők, medencék, ám a film cselekményét illetően a központi szerepet a nappali, a hálószoba :), a tornaterem és persze a műhely adja. Ez utóbbi a ház alatt, a sziklába vájva. A filmben nyilván ez a helyiség játssza a főszerepet, hiszen itt készülnek el a páncélok, melyek később szépen kiszorítják Tony csodás autó és motor gyűjteményét. A harmadik epizódra már-már egy földbe vájt csarnok hatását kelti a műhely alatt rejlő páncéltároló. Persze arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy JARVIS központi rendszere is a padlózat alatt található, innen segíti hősünket földön, vízen, levegőben.


A Stark rezidencia kívül sem apró, megannyi parkoló és helikopter leszálló szolgál a partik lebonyolításához, de van teniszpálya, gyönyörű előkert és szökőkút is.

Ami pedig Tony álláspontját illeti: "I hate when people tell me my place. Which reminds me, Celeste, Eloise let's go see my place." :)








fotók: maps.google.com  philsaunders.blogspot.com  home-designing.com  marvel.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése