2015. augusztus 25., kedd

Hírek a Polgárháborúból

Még ki sem hűltek a moziszékek Ultron Kora óta, máris érkeznek az információk Amerika Kapitány közelgő kalandjáról. Szót azért is ejtünk róla, mert ahogy már korábban említettük, Vasmanusunk fontos szereplője lesz a Kapitány 2016-ban mozikba kerülő sztorijának. 
Pontosabban egy olyan történetnek, mely nagy változásokat hozott a szuperhősök képregénylapokon zajló életében. A Polgárháború volt az az esemény, amely szétválasztotta az addig egy oldalon harcoló hősöket, kettétört barátságokat és tönkretett néhány szuper-életet.


 A sztori röviden annyi, hogy a kormány által bevezetett regisztrációs törvény rákényszerítette a szuperhősöket civil kilétük felfedésére. Nyilván ez nem mindenkinek jött jól, így villámgyorsan nézeteltérések alakultak ki. Tony Stark a törvény mellett, míg addigi barátja Amerika Kapitány a törvény ellen lépett fel. 
A konfliktus abszolút vesztese Pókember lett, aki először Vasember és a törvény oldalára állt. Jófiúként kecsesen lehúzta fejéről a maszkot, majd kiderült, hogy ez igen csak rossz döntés volt. Miután az alvilág hajtóvadászatot indított családtagjai és barátai után, Pókember rájött, hogy talán Amerika Kapitánynak volt igaza...
Na de ne spoilerezzünk tovább!


Ha a film készítői hűek lesznek a képregény történéseihez, érdekesen alakulhat a kaland, hisz nem csak egy-két karaktert vonultat majd fel a sztori, hanem mindenki benne lesz aki számít, sőt talán még annál is többen. (Kis túlzással mondhatjuk azt is, hogy újra Bosszúállók érzésünk lehet.)
Az egyik szuperhősökkel foglalkozó oldal, a Heroic Hollywood ráadásul megszellőztette a filmbeli csapatelosztást is. Szerintük a Vasember team tagjai Vision, Pókember, Fekete Özvegy és War Machine lesznek, míg Amerika Kapitány mellett áll harcba Sólyomszem, Falcon, Skarlát Boszorkány, a Hangya és a Tél Katonája. 

Iron Man csapata a Polgárháború kezdetén

Amerika Kapitány és a törvényt megkérdőjelezők
 Az infókat némileg megerősítette a Sólyomszemet játszó Jeremy Renner is, aki egy chicagói rendezvényen kicsit illúziórombolóan azt válaszolta az egyik jelenlévő kérdésére, hogy azért áll a filmben Kapitány oldalán, mert "oda írták". Talán maga is megbánta a választ, mert ezután az átállást is megpendítette.
Bármi is legyen az igazság, hamarosan úgy is kiderül, mi pedig rajta leszünk... ;)

forrás, fotók: mavel.com, heroichollywood.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése