2015. május 11., hétfő

Ultron kora beszámoló - SPOILER NÉLKÜL!

Hosszú-hosszú hónapokat vártunk a legújabb Bosszúállók mozira. Gondoljatok csak vissza, mennyi blogbejegyzésben foglalkoztunk Ultron korával és most eljött a dicső pillanat, már a hazai mozik is vetítik az Avengers második részét. 

Mérettáblázat! Csak, hogy tudd kinek hányas a kabát...
Őszinte leszek kicsit félve ültem be a vászon elé minap, mert nem is egy ismerősöm jelezte, "igen gyenge lett a második rész". Most mindegyiküknek tudok egy kackiás fityiszt mutatni, ugyanis az Ultron kora igen is nagyon jól sikerült. Attól tartottam, hogy túl fogják lőni a karaktereket, hogy nagyon felhígulnak a szerepek és talán a legnagyobb félelmem az volt, hogy nem kapom meg azt a komplexitást ami az első részben annyira tetszett. Ezzel arra célzok, hogy a Bosszúállók 1-ben a film fő fonala mentén olyan jelenetek is helyet kaptak, amik olyasféle mini történetként önállóan is magukkal ragadóak voltak. Szerencsére ezt gyönyörűen megtartotta Joss Whedon. Ugyan úgy, ahogy a humort is. Nem egy alkalommal röhögött fel a mozi, hiszen ütős és aranyos poénok tarkítják a sztorit. Persze ezeket leginkább Tony dobálja. :) 

Nem egy baráti öklös...
 Ami pedig kifejezetten tetszett, hogy Ultron karaktere valóban olyan lett, amilyennek a rendező ígérte. Nagyon jól érezhetők a mesterséges intelligencia azon korlátai, melyek szerint bármennyire ismer a rendszer minden információt, bármennyire számol hiper gyorsan a komputer, az érzelmekkel semmit nem tud kezdeni. Kiszámíthatatlan lesz és nem fog tudni különbséget tenni az őrültség és a zsenialitás között. Ultron karaktere tehát pont attól ijesztő, hogy fura humorral és néha gyermeki naivitással áll a kérdésekhez.

Rájöttem, hogy a kisebbik kutyánkban is az Ultron program fut


Egy dolgot azonban érdemes megjegyezni, mielőtt az ember beül a Bosszúállók 2-re. Hollywoodban nem lesz sikeres az a film, aminek a második része, ugyan az, mint az első. A karaktereknek fejlődniük, változniuk kell, a sztorinak bonyolódnia kell. Néhány klasszikusan együgyű érzelmi szálat és amerikai poént leszámítva szerintem legalább annyira élvezetes, izgalmas és főleg látványos az Avengers 2, mint amilyen az előző volt.
Új szereplők is feltűnnek, de ezzel nem árulok el nagy titkot, hiszen korábban már lerántottuk a leplet Vision-ról. A kezdetektől J.A.R.V.I.S. hangját kölcsönző színész, Paul Bettany játssza ugyanis a filmben a Marvel Univerzum egyik legerősebb szuperhősét. A filmből az is kiderül miért. :)

 Összefoglalva őszintén ajánlom a Bosszúállók - Ultron korát minden Vasember, Avengers és Marvel kedvelőnek. Legyetek nyitottak és nem fogtok csalódni.

Az előzetesek szerencsére nem mutatták meg mi lesz a bunyó vége. Erre is érdemes figyelni...
Én már alig várom, hogy ez a rész végre itthon is megjelenjen valamilyen különleges limitált, vagy fémdobozos kiadásban DVD-n vagy Blu-Ray DVD-n.

fotók: unrealitymag.com, imgur.com, laughingplace.com, marvel.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése