2014. december 31., szerda

Repüljünk az újévbe egy RC Vasemberrel

A karácsonyi ajándékötletek között is ott lett volna a helye, de talán szerencsésebb, ha úgy reppenünk át az új esztendőbe, amilyen könnyedén szeli a távirányítós Vasember az eget. 
A lelkes oregoni repülőmodellező, Greg Tanous gondolt egyet és elkezdte megalkotni repülő szuperhős kollekcióját. A speciálisan kialakított figurák formái tökéletesen megfelelnek a modellreptetés szabályainak. A földön talán kissé vékonykák, ám ahhoz, hogy repülhessenek bizony aerodinamikailag tökéletesnek kell lenniük. Az viszont biztos, hogy lenyűgöző ahogy szelik az eget. 
Összesen háromféle méretben kaphatók a repülő szuperhősök. A legkisebb, gyerekeknek való modellt az EB Brands kínálja, hisz megtetszett nekik a feltaláló ötlete, így a megegyezés után sorozatgyártásba került a hivatalos licencel rendelkező Iron Man. 

A sikeres feltaláló, felesége és az apró, sorozatgyártású RC Iron Man
Boltból kicsi, készítőtől nagy. Utóbbiból állítólag Robert Downey Jr.-nak is van egy
 A profiknak két méretet kínál a készítő weboldala és szinte bármelyik kedvencünket megrendelhetjük. Persze itt is Vasember a legdögösebb, de erről majd később. 
A kisebbik RC hős nagyjából 145 centiméter magas, míg a nagyobbik 198 centis és körülbelül 1,5 kilogramm. Készítője szerint a modellek tökéletesen stabilak és strapabíróak, mégis nagyon jól manőverezhetők, landolni a hasukon található talpakon tudnak. 
 
Két méretben készülnek az egyedi RC szuperhősök

A repülő szuperhősökhöz egy állvány is jár, melyen állítva lehet tárolni őket. A készletben azonban távirányító nem található, de egy minimum 6 csatornás, delta szárnyú gépek irányítására alkalmas vezérlőre van szükség. Ez a gyakorlott repülő-modellezőknek biztos mindent elárul, már csak azért is, mert a készítő mindenképpen csak profiknak, vagy gyakorlott RC pilótáknak ajánlja az életnagyságú figurákat. 

Az életnagyságú modellek, csak profik kezébe valók
Ahogy említettük már, a készletben talán Vasember a leglátványosabb, hiszen talpai, mellkasa, sisakja és kézfejei is világítanak, mely effektek még hitelesebbé teszik a repülő alakot. 
Ahogy azt a videó is jól mutatja, szürkületben szinte úgy repül az RC Vasember, mint az igazi. Hihetetlenül dögös! :)

 Ha nem jelenik meg a video katt IDE!

Forrás és fotók: Greg Tanous Google+ profile, rcsuperhero.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése