2014. április 25., péntek

Vasembernek vas csuka, rajongóknak hacuka

Vasember fém csizmáival semmi nem veheti fel a versenyt, de azért a valóságban is van néhány különleges modell, melyekkel tökéletesen ki lehet fejezni a rajongást. Az biztos, hogy az Iron Man filmben dolgozó dizájnerek egy olyan kaput nyitottak ki a megelevenedő fémöltözet formavilágával, mely nagyon sokakat megihletett. Tervezőket, gyártókat egyaránt. 
Itt van mindjárt Patrick Ehlers, aki kedvenc sportmárkájával ötvözte a Vasember stílusvilágot. Így jött létre a 2008-as Adidas-Iron Man tanulmány. Én a "három csíkos" márka marketingesei helyében felhívnám Patricket.


Mindeközben a Nike bizony nem tétlenkedett. A gyárból kirepült ugyanis az egyik leglátványosabb Vasember cipő. A limitált szériájú modell különlegessége nem csak az arany-sárga színkombináció. Nyelvében két világító LED betét van, melyek egyértelműen a Tony Stark mellén világító Arc Reaktort mintázzák, a cipő sarok részén pedig maga Vasember kukkol hátrafelé, világító szemeivel. A cipőt, doboza teszi még egyedibbé. A limitált Iron Man Nike ugyanis nem papír dobozban tárolandó, hanem egy szétnyitható Stark Industries alumínium hatású táskában. A hab a tortán a két Iron Man fej fűződísz. Akinek tetszik, nagyjából 168.000 forintnak megfelelő dollárt kell leszurkolnia, hogy megkaphassa.




És akkor itt egy kevésbé feltűnő, ám mégis figyelemre méltó páros. Mégpedig a szintén a Nike által jegyzett Downtown Air Force. Már a képekből is jól látszik, hogy ez a lábbeli valóban kényelmes, hétköznapi használatra tökéletesen alkalmas. Ára, világítós testvérénél jóval barátibb, körülbelül 40.000 forintnak megfelelő zöldhasú. Szépséghibája, hogy csak kis darabszámban került a piacra, úgyhogy ha véletlenül belefut valaki és megszerzi, érdemes elgondolkodni rajta, hogy porba, esőbe, sárba viszi-e?




No de a hölgyekről se feledkezzünk meg! Hogy Ők se legyenek kirekesztve, arról Julian Hakes gondoskodott. A dizájner megnézte a Vasember 3-at és Pepper Potts megihlette.
Arra gondolt, hogy vajon Tony Stark milyen cipőt tervezne szerelmének? Biztos, hogy futurisztikusat, innovatívat és kényelmeset. Mivel Juliant mindig lenyűgözte Tony zsenialitása és a film dizájnja, nem is volt kérdés, hogy megtervezi a Mojito fantázianevű cipőkollekciót. A több színben elérhető modellek közt, egy Iron Man Edition is helyet kapott. A cipőn, a jellegzetes színek mellett, a technológia is megmutatkozik. Ezt egy apró, kék LED képviseli. A dologban az a megdöbbentő, hogy a hihetetlen formavilágú cipellő állítólag nagyon kényelmes. A különleges modell egyébként Gwithney Paltrow-hoz is eljutott, aki aláírásával fejezte ki tetszését.




Végezetül pedig következzék egy rajongó. Aki mellesleg nem más, mint Justin Theroux színész, producer, aki a Vasember 2 bemutatóján felemás cipőben jelent meg. Sokan kikezdték a művészt emiatt. Valószínűleg egyik sokeszű kritikusnak sem tűnt fel, hogy az egyik cipő Vasembert, míg a másik War Machine-t szimbolizálja. Mekkora poén! Nagy like Mr. Theorux-nak. ;)



fotók, forrás: devianart.com themodernmage.com huffingtonpost.com thefashionsupernova.com










2014. április 22., kedd

Hol van a Stark villa? Avagy, a sosem volt luxus kégli



A Vasember filmeket kedvelők biztos feltették már legalább egyszer a kérdést. Hol van Tony Stark szuper villája? A kiábrándító válasz sajnos az, hogy sehol… 
Persze nem azért mert legutóbb Mandarin belerakétázta az óceánba, hanem azért, mert a ház igazából sosem létezett.



Bár Tony a Vasember 3-ban elárulja a címét: „10-8-80 Malibu Point 90265”. Ez a cím nem létezik. A Google Maps Malibu központjába repít bennünket, ha rákeresünk. Itt azonban maximum Charlie Harper házát kereshetjük meg a parti sétányon. Ám ha egy kicsit nyugatabbra kalandozunk, lehajtva a Pacific Coast Highway aszfaltjáról, feltűnik az óceánba nyúló kicsiny földnyelv, amelyre Phil Saunders megálmodta a szuperkomplexumot.


A hely egyébként a malibui Point Dume természetvédelmi terület egyik szirtje, mellette a meseszép Point Dume State Beach homokkal simított partjai fekszenek. Erre a területre természetesen tilos építkezni, így Tonynak is csak digitálisan jöhetett létre futurisztikus álomotthona.



A kis turisztikai kitérő után nézzük a házat. Ahogy fentebb említettem, Phil Saunders illusztrátor álmodta meg a Stark villát. Az óriási épületben természetesen megannyi helyiség található. Garázsok, szobák, fürdők, medencék, ám a film cselekményét illetően a központi szerepet a nappali, a hálószoba :), a tornaterem és persze a műhely adja. Ez utóbbi a ház alatt, a sziklába vájva. A filmben nyilván ez a helyiség játssza a főszerepet, hiszen itt készülnek el a páncélok, melyek később szépen kiszorítják Tony csodás autó és motor gyűjteményét. A harmadik epizódra már-már egy földbe vájt csarnok hatását kelti a műhely alatt rejlő páncéltároló. Persze arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy JARVIS központi rendszere is a padlózat alatt található, innen segíti hősünket földön, vízen, levegőben.


A Stark rezidencia kívül sem apró, megannyi parkoló és helikopter leszálló szolgál a partik lebonyolításához, de van teniszpálya, gyönyörű előkert és szökőkút is.

Ami pedig Tony álláspontját illeti: "I hate when people tell me my place. Which reminds me, Celeste, Eloise let's go see my place." :)








fotók: maps.google.com  philsaunders.blogspot.com  home-designing.com  marvel.com



2014. április 16., szerda

Verdák harca

Jól tudjuk, hogy Tony Stark imádja a sportautókat. Azt is tudjuk, hogy a filmben, bár feltűnt néhány gyűjtői ínyencség a garázsban (ezekről még szó lesz a későbbiekben), Tony legtöbbször a négykarikás német márka csúcsmodelljével jelent meg. Ahogy időrendben haladtunk, sorra gördültek be az R8 újabbnál újabb változatai. Az Audinak kapóra jött az első epizód 2008-as bemutatója, hiszen ugyan ezen év decemberében dobták piacra az acélszínű V10-es variánst. Aztán jött a második rész, melyben Tony már egy hófehér Spyderrel cipelte haza a Stark birodalom 3D-s modelljét. A harmadik epizódban szintén maradt az R8, de ekkor már az elektromos meghajtásra helyezte a hangsúlyt az Audi,  itt már egy E-Tronban suhant hősünk Malibu napsütötte utcáin.

 Kattints a képre és nézd meg nagyban

Ez eddig nem tűnik túl harciasnak igaz?
Ám jött a californiai R's Tuning és mindent összezavart. Megmutatták ugyanis, hogy szerintük milyen verda illene igazán Tony-hoz. Elkészítették a Mercedes SLS AMG Iron Man Edition-t, amire bizony nagyon sok rajongó bólintott rá. Az Iron Man SLS módosítása csupán az optikai tuningra korlátozódott, ám így sem kell panaszkodnia annak aki ezt az autót választja, hiszen az AMG által gyárilag megerősített modell így is 571 lóerős. Egyszóval, a 6,3 literes masina nem nagyon kérdez, ha versenyről van szó. A vörös króm fényezés, az egyedi sárga-vörös féknyergek és a fekete felnik valóban roppant mutatósra varázsolják a Vasember SLS-t, amelyet jó szívvel ajánlunk minden autó és Vasember rajongónak.

Kattints a képre és nézd meg nagyban

Kattints a képre és nézd meg nagyban

Kattints a képre és nézd meg nagyban

Kattints a képre és nézd meg nagyban


fotók: roogio.com miglo.net wall88.com hqwide.com