2014. augusztus 5., kedd

(H)Ősök nyomán - Game Of Chromes

Talán nincs olyan ember, akit ne foglalkoztatnának a gyökerei. Kiktől származunk, milyenek voltak őseink? Nos Tony barátunk, akár meg is találhatta felmenőit, hiszen a hősies jellemen, a harcedzettségen kívül bizony van más hasonlósága is egy réges-rég élt családdal. Mégpedig a neve.
Annak, aki kedveli a Trónok Harca néven futó fantasy sorozatot, biztos feltűnt a Stark család. Vasember kedvelőként rögtön a szívembe zártam őket. Talán az író is szimpatizált Tony-val, hiszen a sorozatban a Stark család, bár hányattatott sorsú, de talán az egyik legigazabb társaság a középkor mocskából kiemelkedő királyságok közül. 

Tisztázzuk gyorsan, hogy a bevezető csupán hangulatkeltő szándékkal íródott, természetesen a két filmnek semmi köze egymáshoz, a karaktereknek pedig pláne, viszont a filmekben szereplő színészeknek annál inkább. Megszokhattuk a "jó fej" sztároktól, hogy néha poént csinálnak karaktereikből, a közönség pedig rögtön ugrik az ilyenekre. Gondoljunk csak Harrison Fordra, aki "Én vagyok Han Solo, Indiana Jones és a Szárnyas Fejvadász", vagy Ian McKellenre, aki "Én vagyok Gandalf és Magneto" pólóban flangált. Óriási sajtóérdeklődés övezte az akciójukat és persze jól mutatta, milyen lazák is a színészek. 
Most hasonlóval rukkolt elő Robert Downey Jr. és Kit Harington (a zabigyerek ám mégis Stark, Havas Jon) is, akiket különböző helyen és időben fotóztak le hasonló pólókban. A fehér felsőkön egy fél Vasember, fél farkas fej látható. Ez utóbbi a Trónok Harcában szereplő Stark család szimbóluma. A pólók egyértelműen kifejezik, hogy a Starkok kiállnak egymás mellett... :)


Akárkitől is származik, hatalmas poén!
Íme a póló, amiből szerintem én is rendelek... :)


Az egyedi póló üzengetés mögött közös szimpátiát sejtenek az újságok, ám lehet, hogy megint egy kiváló marketinges áll a dolog mögött. Mindenesetre óriási poén, ami elég volt arra, hogy beindítsa a világ mém gyárait, párhuzamot vonva az ősi és modern Starkok között.
Külön figyelmetekbe ajánlom a legutolsót, a Vasmanus Naplójának saját mém-jét a témában... :)


Zseniális!!!




A vasmanus.blogspot.hu saját mém-je. Tessék terjeszteni! ;)


fotók: 9GAG.com, joeshopping.com, yournexttshirt.com, rebloggy.com, deviantart.net, geektyrant.com, favim.com, vasmanus.blogspot.hu ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése